Normal hours of operation / normale bedrijfsuren: 14:00-04:00 CET

Mogelijke waarschuwingen van anti-virus software

Symptom: Er verschijnt een waarschuwing die verwijst naar "fileRepMalware" of "WS.Reputation.1":

Symptom: De installatie stopt, men komt niet verder.
Symptom: Het installatiebestand wordt (automatisch) van uw systeem verwijderd.
Symptom: Bij aanwijzen, of start van het installatiebestand verschijnt de melding "This File contains invalid data (Dit bestand bevat schadelijke inhoud)":

Het installatieprogramma wat door Christrains wordt gebruikt, wordt door sommige anti-virus programma's ten onrechte als schadelijk gezien. Vooral Avast, Symantec en Norton360 veroorzaken dit fenomeen.

In vrijwel alle gevallen wordt dit veroorzaakt door de "reputation (reputatie)" functie van het antivirus programma.

U kunt er zeker van zijn dat de software van Christrains, ondanks meldingen van uw antivirus programma, nooit een virus bevat. De "reputatie" functie heeft echter deze software niet, of niet genoeg 'gezien' om het als veilig te beoordelen. Dit is vooral te wijten aan het feit dat Christrains software door een relatief kleine groep gebruikers wordt geïnstalleerd.

Oplossing 1:
Schakel uw antivirus programma tijdelijk uit. Er is vaak een optie om de beveiliging voor een korte periode te stoppen en daarna automatisch weer te starten.

Oplossing 2:
Schakel de optie "reputation services (reputatie bescherming)" uit in de instellingen van uw antivirus programma. In Avast ziet dat er als volgt uit:
 

Oplossing 3:
Schakel de optie "Download Intelligence" uit in de installingen van Norton 360: Disable download intelligence

Als u toch nog twijfelt over de veiligheid van mijn software kunt u het bestand laten scannen door VirusTotal.com. VirusTotal laat het programma testen door meer dan 60 verschillende antivirus databases waarna u meteen een resultaat krijgt.